Nu de Sun-Mate Kopen

Tesla komt volgende week met accu voor thuisgebruik

Door / vrijdag, 24 april 2015 / Geplaatst inLatest posts, Tech, Zonne energie
Tesla_accu400x265

Tesla Motors kondigt op 30 april een accu voor thuisgebruikers aan. Volgens de fabrikant wordt bij de introductie duidelijk ‘waarom accu-mogelijkheden in het verleden niet erg aantrekkelijk waren’. De lithium-ion-accu’s zouden door mensen met zonnepanelen gebruikt kunnen worden.

Op 30 april zal Tesla ‘de voordelen van onze accu’s uitleggen en uit de doeken doen waarom de opties in het verleden niet erg aantrekkelijk waren’. Dat schrijft een topman van het bedrijf aan investeerders, volgens Business Week. Tesla heeft bevestigd dat het bericht is verstuurd.

Met de introductie stapt Tesla in een nieuwe markt. Het bedrijf hoopt de kennis die het heeft opgedaan met onderzoek naar accu’s voor elektrische auto’s, in te zetten voor producten waarmee huishoudens en bedrijven energie kunnen opslaan. Door toenemend gebruik van zonnepanelen is daar vraag naar ontstaan.

Details over de accu’s zijn nog niet bekend. Tesla levert al op beperkte schaal opslagsystemen die compleet met zonnepanelen worden geïnstalleerd. Het bedrijf bouwt een grote faciliteit in de VS waar het vanaf 2017 op grote schaal lithium-ion-accu’s wil gaan produceren

Datum: 22-4-2015
Bron: Tweakers.net

Wees het zonnetje, deelShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

One Response to “Tesla komt volgende week met accu voor thuisgebruik”

  1. diederik says : Beantwoorden

    Deze accu’s zijn denk ik niet milieuvervuilend, maar in Nederland hebben we er niet veel aan zolang we mogen blijven salderen. Het hoofdnet is eigenlijk je accu en die is -individueel gezien- onuitputtelijk en betrouwbaar. Als we eindelijk massaal overgaan op zonne-energie zal dat overigens wel veranderen, want dan krijg je Duitse taferelen. Daar wordt overdag zoveel stroom geproduceert, dat het net het eigenlijk niet goed kwijt kan en ‘s-avonds is de stroomvraag veel hoger. Er moeten (bruinkool)centrales in bedrijf blijven om de variaties in stroomproductie en -consumptie op te vangen, maar die draaien maar heel weinig en zijn meag-onrendabel.

    Met het opladen verlies je waarschijnlijk ook nog energie.

    Als je echt onafhankelijk wilt zijn van de energiereuzen is het natuurlijk wel een mooi product.

Geef een reactie

'
TOP