Het gemak van de Sun-Mate

Door / woensdag, 09 december 2015 / Geplaatst inLifestyle, Zonne energie
IMG_20150926_145939

Installeren van zonnepanelen en duurzame elektra

Zonnepanelen en duurzame elektra spelen op dit moment een belangrijke rol op het gebied van (maatschappelijk verantwoord) besparen. Besparen met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen klinkt misschien als een ingewikkelde zaak, maar dit valt in de praktijk erg mee. Het is dan ook veel gemakkelijker en voordeliger dan de meeste mensen denken. Sun-Mate zonnepanelen installeren is zelfs binnen vijftien minuten gebeurd. Zo eenvoudig is het dus. En daarbij komt nog dat men meteen na de installatie begint met besparen, en dat merkt u niet alleen in de portemonnee. Vanzelfsprekend dragen zonnepanelen en duurzame elektra ook bij aan een groenere wereld. Dat is dus dubbel voordeel!

De eenvoud van het installeren van Sun-Mate zonnepanelen

Het installeren van de Sun-Mate werkt volgens het plug&play-principe. Het systeem bestaat uit drie onderdelen. Dat zijn een paneel, een omvormer en een frame. Het installeren van de Sun-Mate is in een handomdraai gebeurd en gaat op de volgende manier. Als eerst pakt men de doos uit. Vervolgens plaatst men het frame op het paneel. Daarna kan de omvormer op het paneel gemonteerd worden. Als laatste verbindt men de stekkers van het paneel op de omvormer en die van de omvormer aan het netsnoer. Dan de stekker in een stopcontact steken en het besparen is begonnen! Gaat u verhuizen dan neemt u het systeem gemakkelijk mee, de-installeren is net zo eenvoudig als installeren. Verder hoeft u niet over een uitgebreide gereedschapskist te beschikken voor de installatie van de Sun-Mate; aan moersleutel 10 heeft u genoeg.

Zonnepanelen voor maatschappelijk verantwoord besparen

Maatschappelijk verantwoord besparen is iets waar de Sun-Mate bij uitstek geschikt voor is. Zelfs wanneer men begint met één enkel zonnepaneel, draagt men al bij aan een lagere CO2-uitstoot. Het is dus niet nodig om meteen een grotere investering te doen voor een beter milieu. Daarnaast bespaart men al vanaf dag één. Zo gauw als de stekker van de Sun-Mate in het stopcontact zit, is het besparen begonnen. Naast de voordelen voor het milieu, is er ook voordeel op financieel gebied te behalen dankzij de installatie van duurzame elektra en Sun-Mate zonnepanelen. Het grote voordeel van de Sun-Mate is dat men geen installatiekosten hoeft te betalen, wat meteen al scheelt in de kosten in vergelijking met andere systemen. Voor reguliere zonnepanelen is het toch vaak nodig om een installateur in te huren.

Het rendement van Sun-Mate zonnepanelen

Bij een neutrale zonligging levert de Sun-Mate gemiddeld per jaar ongeveer 230 kWh aan energie op. Voor een gemiddeld huishouden is dat zeven procent van het jaarlijkse stroomverbruik. Per kWh betaalt men ongeveer 23 cent aan de energieleverancier, dus dat komt neer op meer dan 60 euro per jaar. Dat is een rendement van ongeveer twaalf procent op de investering. Een betere en eenvoudigere investering, voor zowel het milieu als de portemonnee, is moeilijk te bedenken!

Wees het zonnetje, deelShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

'
TOP