Wit dak optimaliseert de opbrengst!

Door / vrijdag, 04 december 2015 / Geplaatst inLifestyle
Solar panels at the 5 Boro Green Roof Garden on Randall's Island - April 18, 2013 (credit: Evan Bindelglass / CBSNewYork)

De prijs van onze Sun-Mate zonnepanelen bedraagt maar € 499,- per paneel. De opbrengst van een Sun-Mate zonnepaneel is ongeveer € 60,- per jaar. Een rendement van ongeveer 12 % per jaar! Dit is ongeveer hetzelfde rendement percentage als grote zonnepaneel installaties.

Hoe kan je dit rendement per jaar verhogen? Hier hebben wij een paar tips voor:

Zonnepanelen op een wit dak
Het toepassen van een wit dak systeem kan de opbrengst van zonnepanelen met maar liefst 25% verhogen. Dit komt omdat bij warme temperaturen de efficiency van zonnepalen kunnen dalen. Gangbaar kan gesteld worden dat bij een verhoging van de temperatuur met 1 ˚C (boven 25 ˚C) de opbrengst met 0,5% afneemt. Door een wit dak te nemen straalt het dak de warmte af, waardoor er dus een beter rendement behaald kan worden en er dus een hoger gemiddeld rendement van 12% behaald kan worden!

Planten op het dak

Zoals hierboven al beschreven, heeft de temperatuur invloed op de panelen. Door planten om de panelen te plaatsen blijft het ook koeler rondom de panelen, waardoor er meer rendement kan behaald worden! En het ziet er ook nog eens mooi en groen uit.

Reinigen van paneel

Een vuil zonnepaneel heeft niet al te veel invloed op het rendement, maar door een zonnepaneel 1 keer per jaar schoon te maken kan het rendement verhogen! Bij tests is uitgewezen dat na het reinigen  de gereinigde zonnepanelen gedurende 1 uur 3 tot 5% meer rendement opleverde.

 

zonnepanelen-reinigen_breed

 

Wilt u nog meer tips over hoe de panelen het beste te plaatsen zijn en om zo’n hoog mogelijk rendement te krijgen. Dan kunt u ons altijd mailen op info@sun-mate.nl

Wees het zonnetje, deelShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

'
TOP