Bestel nu de Sun-Mate!

Vraag en Antwoord

Installatie Sun-Mate

Hoe plaats ik de Sun-Mate?

Het plaatsen van de SunMate is eenvoudig. De Sun-Mate kan door 1 persoon in 15 minuten vanuit de doos in elkaar gezet en geplaatst worden met de simpele en duidelijke handleiding. De Sun-Mate is ideaal voor elk plat vlak, zoals het dak van een schuurtje, een dakkapel of zelfs je tuin.

Heb ik gereedschap nodig voor het opzetten van de Sun-Mate?

Het monteren van het frame vastmaken de omvormer kan met een moersleutel maat 10. Wanneer de stroom wordt aangesloten op een stroompunt binnen moet er een gat van 10mm geboord worden. Het monteren van de stekker kan met een kleine schroevendraaier.

Zit alles in de doos of moet ik zelf nog spullen aanschaffen?

Wij hebben er voor gekozen om de ballast voor de verzwaring niet in het pakket mee te sturen, verder zit alles in het pakket. Het is natuurlijk zonde om stoeptegels per post te gaan versturen, en gewoon zielig voor de bezorger. Veel mensen hebben zelf nog wat stoeptegels liggen en anders zijn deze bij elke bouwmarkt of via marktplaats verkrijgbaar.

Kwaliteit en garanties

Kwaliteit van en garantie op panelen

Het paneel van de Sun-Mate heeft een gegarandeerde opbrengst van 90% na 10 en 85% na 25 jaar. Een vraag die wij ons hebben gesteld is: Wat zijn deze garanties waard? Vandaar dat wij gekozen hebben voor betrouwbare panelen van de grootste producent van zonnepanelen, de Panda serie van Yingli. Deze producent staat ook bekend als sociale en duurzame onderneming.

Waarom is gekozen voor de Involar MAC 250?

De omvormer is gekozen op basis van een uitgebreide praktijk test van verschillende omvormers in Nederland, uitgevoerd in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. De Involar MAc 250 bleek onder de Nederlandse omstandigheden de beste opbrengst te leveren. Vandaar, dat voor deze omvormer voor de Sun-Mate is gekozen. Daarbij is deze omvormer geluidloos en hoeft niet binnen geïnstalleerd worden, maar kan deze vast gemaakt worden aan het frame/

Wat is de levensduur van de Sun-Mate?

De fabrikant van de panelen garandeert een opbrengst van na 10 jaar van 90% na 10 jaar en na 25 jaar van 85%. Op de omvormers zit 15 jaar fabrieksgarantie en op de standaard 10 jaar. De verwachte levensduur is natuurlijk nog veel langer!

Werkt de Sun-Mate ook in de praktjk?

Over 2013 en 2014 is de productie van de Sun-Mate in een test opstelling in de binnenstad nauwkeurig bijgehouden. De Sun-Mates leverden 230kWh per jaar! Dat is een bijzonder goed resultaat te noemen!

Opbrengst en kosten

Hoeveel stroom produceert de Sun-Mate in 1 jaar?

Gemiddeld produceert de Sunmate er jaar ongeveer 230 kWh aan stroom per jaar.

Hoeveel bespaart de Sun-Mate me in harde Euro's per jaar?

Bij de huidige prijzen levert de Sun-mate je een besparing op je stroomkosten op van ongeveer € 60,- per jaar. De marktprijs voor stroom is de laatste 2 jaar stabiel, maar de energieheffing, die de overheid oplegt blijft maar stijgen. Zelfs als de energieprijzen niet meer zouden stijgen, valt dus te verwachten, dat je besparing in de toekomst toch toeneemt.

Wat is het rendement op mijn investering?

Het rendement op je aankoop van een Sun-Mate is ongeveer 9,5 % per jaar. Als je de BTW op je aankoop terug vraagt bij de belastingdienst stijgt het rendement tot ongeveer 11,5 %. Gerekend met een levensduur van 20 jaar is je totale opbrengst meer dan € 1200,=. Dan maak je kortom een winst van meer dan € 600,=. En je doet nog iets goeds voor het milieu ook!

Hoe wordt de stroom die de Sun-Mate produceert gebruikt?

De Sun-Mate produceert de hele dag stroom, die je direct in huis gebruikt. Veel apparaten staan altijd aan zoals koelkasten en routers. Deze apparaten verbruiken de door de Sun-Mate geproduceerde stroom rechtstreeks waardoor je minder stroom van het elektriciteitsnet nodig hebt. Wat je meer produceert, dan je verbruik op dat moment, lever je terug aan het net.

Kan ik de BTW op de aankoop van de Sun-Mate terugvragen?

Ja dat kan! klik HIER voor een stappenplan

Betalen en levering

Op welke manieren kan ik bij Sun-Mate betalen?

Bij Sun-Mate kun je betalen via I-deal, Dat is de meest gebruikte manier van betalen in Nederland en is bovendien goedkoop en veilig.

Zodra uw betaling is ontvangen via iDEAL, zullen wij de door u bestelde Sun-Mates gereed maken voor verzending. Onder normale omstandigheden zal binnen 48 uur worden bezorgd op het door jou opgegeven adres. De Sun-Mate past niet door de brievenbus. Daarom dinet er iemand aanwezig te zijn tijdens de aflevering. Onze vervoerder doet zijn uiterste best om de materialen onbeschadigd en op de afgesproken datum bij u af te leveren. Controleer de verpakking goed. De chauffeur bekijkt samen met jou of de aflevering naar wens is uitgevoerd en vraagt je vervolgens te tekenen voor akkoord. Als je schade aan de verpakking ziet meldt dit dan direct aan de chauffeur en laat hiervan een notitie maken op het afleverbewijs. De levering vind, zonder extra kosten, plaats op de begane grond tot aan de voordeur. De vervoerder zal niet helpen met uitpakken of je van verdere montage-adviezen voorzien tenzij nadrukkelijk anders overeen gekomen.

Als je de Sun-Mate bestelt geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in je bezit is. Binnen deze termijn kun je je Sun-Mate terug zenden aan ons als deze compleet, ongebruikt en onbeschadigd is in de, voor zover redelijkerwijs mogelijk, originele staat en fabrieksverpakking.

Wij brengen voor binnen de zichttermijn geretourneerde producten geen kosten in rekening, maar de transportkosten voor het retour sturen van aankopen zijn voor jouw rekening.

Het aankoopbedrag wordt na ontvangst van de retourzending binnen 2 week aan u overgemaakt.

Controleer direct na ontvangst van je Sun-Mate of deze onbeschadigd en compleet is. Neem als dit niet zo is zo snel mogelijk contact op met ons.

'
TOP